Vozilom sletio na parkirana vozila u Slatini

Slika /PU_VP/2023/Policija3.jpg

U noći sa subote na nedjelju se u Ulici kralja Zvonimira u Slatini dogodila nesvakidašnja prometna nesreća koja je obzirom na prizor četiri razbijena vozila samo srećom završila bez nastradalih, sa većom materijalnom štetom


Vozač osobnog automobila starosti 49 godina kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,86 g/kg je u subotu prije ponoći u Ulici kralja Zvonimira u Slatini uzrokovao slijetanje vozila s ceste. Ovaj vozač je upravljao vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti, odnosno mokrom kolniku i smanjenoj preglednosti uslijed kiše koja je padala i noćnim uvjetima vožnje, uslijed čega je došlo do nekontroliranog kretanja vozila po kolniku.

Prvo je vozilom zahvatio šljunčani kolni prilaz i prednjim dijelom vozila udario u smjerokazni stupić, nakon čega je, nastavivši nekontrolirano kretanje po zelenoj površini došlo do zanošenja vozila i udara lijevom bočnom stranom vozila u drveni nosač telekomunikacijske infrastrukture koji je bio pričvršćen za betonski nosač i metalni ormarić pokraj njega. Drveni stup je pao na tri vozila parkirana na šljunčanom kolnom prilazu, kojom prilikom je došlo do odbacivanja vozila u zrak i udara lijevim bočnim dijelom u lijevi bočni dio prvoga parkiranog vozila koje je pomaknuto i prevrnuto na desnu bočnu stranu, pri čemu je zadnjim dijelom udarilo u obiteljsku kuću, a gornjim dijelom u sljedeće parkirano vozilo, dok je vozilo u pokretu poprečno zaustavljeno gornjim dijelom na gornjim dijelovima dva parkirana vozila.

Osim vozača je u ovoj prometnoj nesreći sudjelovao i 18-godišnji putnik. Vozač i putnik nisu koristili sigurnosni pojas.

Stranica