Pod okriljem noći iz dvorišta otuđio osobni automobil

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 policija_natpis.jpg

U redovnoj kontroli prometa kod mjesta Črnkovci policijski službenici su zatekli 34-godišnjeg poljskog državljana koji je otuđio osobni automobil u mjestu Suhopolje

U subotu, 16. rujna, pod okriljem noći, dok su vlasnici osobnog automobila mirno spavali, 34-godišnji muškarac se odvezao njihovim automobilom. Te noći u Suhopolju u svom dvorištu 61-godišnji vlasnik automobila ostavio je ključeve u nezaključanom vozilu. Muškarac je iskoristio priliku i odvezao se ukradenim vozilom u nepoznatom smjeru. Nekoliko sati kasnije, muškarac se dovezao do Črnkovaca gdje su ga zaustavili policijski službenici prilikom obavljanja redovne kontrole prometa. Policijski službenici su nakon izvršene kontrole prometa i sumnje da je otuđio vozilo, uhitili muškarca. Kriminalističkim istraživanjem, koje su proveli policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske, utvrđeno je da 34-godišnji poljski državljanin osim kaznenog djela „krađe“ koje je počinio na području Policijske uprave virovitičko-podravske počinio i kaznena djela „krađe“ i „protupravnog korištenja tuđom pokretnom stvari“ na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici muškarac je sproveden sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru gdje mu je određen istražni zatvor.

Stranica