Vincekovo - Za vikend pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/akcija_alkohol9-120113.jpg

Već ustaljeno pojačano postupanje policijskih službenika u nadzoru prometa tijekom vikenda posebno usmjereno na četiri prekršaja najčešća ubojice u prometu, odnosno upravljanje

Već ustaljeno pojačano postupanje policijskih službenika u nadzoru prometa tijekom vikenda posebno usmjereno na četiri prekršaja najčešća ubojice u prometu, odnosno upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece i nepropisnog korištenja mobitela i drugih uređaja će predstojećeg vikenda biti dodatno pojačano i usmjereno na nadzor vozača pod utjecajem alkohola zbog očekivanih proslava Vincekova na našem području.
Naime, u utorak je blagdan svetoga Vinka i brojni vinari, vlasnici vinograda i ljubitelji vina će već ovoga vikenda u svojim vinogradima i na privatnim i organiziranim zabavama sudjelovati u tradicionalnom obilježavanju ovoga blagdana u koje je uključena i konzumacija vina.
Podsjećaju se svi sudionici ovakvih okupljanja, ali i svi ostali sudionici u prometu da prije početka konzumacije alkohola, kako bi bezbrižno uživali u zabavi a da nakon toga ne ugrožavaju sigurnost sebe i drugih u prometu, te izbjegnu propisano sankcioniranje, si prethodno organiziraju smještaj do potpunog otrežnjenja ili pobrinu za prijevoz do kuće s trijeznom osobom kao vozačem.
Na području cijele policijske uprave će u subotu / nedjelju, 19. / 20. siječnja 2019. godine u vremenu od 22 do 6 sati biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola, a posebno usmjereno će na utvrđivanju i sankcioniranju ovog prekršaja u petak u poslijepodnevnim i večernjim satima postupati i policijski službenici policijskih postaja u provedbi akcija na svom području.

Stranica