Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/auto_policija06.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama su jedan pješak i 3 sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđeni.

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama su jedan pješak i 3 sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđeni.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 367 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 99 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.00 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 44 godina koji zatečen kako upravlja vozilom u Pitomači u ponedjeljak u 14.15 sati, a radilo se o vozaču bicikla koji je višestruko sankcioniran zbog počinjenja ovog prekršaja. Najveća brzina kretanja vozila od 105 km/h utvrđena je u srijedu u 17.55 sati u Ulici Lj. Gaja u Pitomači gdje je na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici prometne policije na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, nadzoru brzine kretanja vozila, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, a u tri dana vikenda ukupno je utvrđeno i sankcionirano 116 prekršaja, od kojih 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 20 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
U subotu / nedjelju, 19. / 20. siječnja od 22 do 06 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Ukupno je tijekom akcije izvršen nadzor 168 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 27 prekršaja, od kojih je 15 vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
 

Stranica