Virovitica: U Visokoj školi održano predavanje na temu "Zlostavljanje i nasilje putem interneta i mobitela"

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Viskoka škola cyber 1-19.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

učer, 17. siječnja u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske, Ana Kratohvil Katić, održala je predavanje studencima treće godine smjera

Jučer, 17. siječnja u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske, Ana Kratohvil Katić, održala je predavanje studencima treće godine smjera „Poduzetništvo usluga“ na temu „Novi oblici nasilja – zlostavljanje putem interneta i mobitela – Cyberbullying.  
Predavanju je bilo nazočno u ukupno 21 student, te profesorica Ivana Vidak, koji su tijekom 60 - minutnog predavanja pozorno slušali iznošenje predavača. 
Obzirom na nove oblike nasilja među mladima, cilj ovog predavanja bio je upoznati studente sa prednostima i opasnostima koje nosi Internet, što je elektronično nasilje i njegove specifičnosti, kako se zaštiti od neprimjerene elektroničke komunikacije. 
Također, kroz predavanje studenti su informirani da je elektroničko nasilje prisutno 24 sata, 7 dana u tjednu, a izloženost i kod kuće, dok publika i svjedoci mogu biti mnogobrojni i brzo se povećavaju, a anonimnost pojačava osjećaj nesigurnosti kod žrtve. Tijekom predavanja studentima je prikazan desetominutni video film pod nazivom „Reci NE!“, koji je dio EUROPOLOVE kampanje protiv on-line iskorištavanja.
Na kraju predavanja studentima je savjetovano ako prime prijeteću, uznemirujuću ili seksualno neprimjerenu  poruku ili se od njih traži da drugim osobama pošalje svoje neprimjerene fotografije ili video isječke, neka odmah izvijeste policiju ili događaj prijave putem web stranice MUP-a, prijavom na „Red button”.
Održano predavanje na temu „Elektroničko nasilje“, je prvo u nizu predavanja na spomenutu temu, koja će se održavati u školama diljem županije, povodom obilježavanja „Dana sigurnijeg interneta“, 5. veljače 2019. godine.

Stranica