U papirnatoj vrećici bacili pet štenaca

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/hrvovčar.jpg

U subotu 24. rujna policijski službenici policijske postaje Slatina došli su do saznanja da se u blizini naselja Mačkovac u papirnatoj vrećici nalazi pet malih psića koje je netko ostavio

U subotu 24. rujna policijski službenici policijske postaje Slatina došli su do saznanja da se u blizini naselja Mačkovac u papirnatoj vrećici nalazi pet malih psića koje je netko ostavio.
 Operativnim radom utvrđeno je da su se dvojica muškaraca, 59 – godišnjak i 53 – godišnjak odlučili „riješiti“ pet štenaca pasmine hrvatski ovčar. Nakon što je kuja u vlasništvu 59 – godišnjaka oštenila pet malih psića, vlasnik je odlučio riješiti ih se. Dogovorio se je s 53 –godišnjakom i štence su stavili u papirnatu vrećicu, te ih bacili i ostavili u poljskom predjelu zvan „Brezovac“ u blizini naselja Mačkovac.
Kada su policijski službenici pronašli psiće tri su već bila uginula, dva preživjela su zbrinuta.
Protiv obojice počinitelja su podnijete prekršajne prijave po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira kojima će im biti izrečena novčana kazna, te je poslana obavijest veterinarskom inspektoru o utvrđenom prekršaju.

Stranica