SAŽETAK AKTIVNOSTI: Upravljao vozilom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/auto_policija06.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su dijete pješak i vozač mopeda lako ozlijeđeni. Tri vozača osobnih automobila su uzrokovali prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 313 prekršaja, od kojih 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 34 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 106 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog prijevoza djece, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 108 km/h, ista za 2 osobna automobila, je utvrđena u petak u 20,23 sata i nedjelju u 15,10 sati na D-34 u Čađavičkom Lugu, odnosno na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,63 g/kg je utvrđena kod vozačice bicikla starosti 42 godine koja je upravljala vozilom u petak u 13 sati u Pitomači. Iako znatno manja, ali kažnjiva koncentracija alkohola u organizmu od 1,12 g/kg je utvrđena kod maloljetnog vozača bicikla u nedjelju u 2,30 sati u Orahovici, koji je bicikl kojim je upravljao prethodno otuđio, zbog čega je sukladno čl. 137. Prekršajnog zakona zadržan u prostoriji za zadržavanje.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornog vozila od 1,98 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 29 godina u subotu u 04 sata u Ulici zbora narodne garde u Virovitici, a ovaj vozač je upravljao vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje, što znači da su samo tom prilikom ovom vozaču utvrđeni prekršaji zbog kojih će mu biti dodijeljen dovoljan broj negativnih bodova za donošenje rješenja da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine.
 

Stranica