U Pakracu obilježena 30. obljetnica pogibije virovitičkih policajaca

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Pakrac 2021.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U subotu, 11. prosinca u ulici Kalvarija u Pakracu u organizaciji Policijske uprave virovitičko-podravske i Udruge Hvidra Virovitica, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  obilježena je 30. obljetnica  pogibije virovitičkih policajaca

U subotu, 11. prosinca u ulici Kalvarija u Pakracu u organizaciji Policijske uprave virovitičko-podravske i Udruge Hvidra Virovitica, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  obilježena je 30. obljetnica  pogibije virovitičkih policajaca, Damira Babuka, Slavka Jagarinca, Damira Salopeka i Darka Strugara, koji su poginuli u Pakracu u postavljenoj zasjedi od strane neprijateljske vojske, 11. prosinca 1991. godine, te Željka Pempera koji je u Pakracu poginuo 9. siječnja 1992. godine.
 
Počast poginulim virovitičkim policajcima paljenjem svijeća odali su načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske, Siniša Knežević, zamjenik Nenad Križić, predsjednik udruge HVIDR-a Virovitica Mirko Poljanac i ostali članovi izaslanstva sa virovitičkog i pakračkog područja.  
 
Načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević istakao je tom prigodom težnju da se sjećanje na poginule hrvatske policajce i branitelje nikada ne smije zaboraviti, a i ovaj događaj upravo ima taj cilj – da se ne zaboravi!
Nakon toga je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu služena sveta misa za poginule hrvatske branitelje, koju je predvodio velečasni Ozren Bizek.

Stranica