Održan preventivni projekt "Zdrav za 5" u Suhopolju

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Ana.2.2021.jpg
  • Slika
  • Slika

Danas, 7. prosinca održana su predavanja učenicima osmih razreda u Osnovnoj školi Suhopolje na kojima je bilo nazočno 46 učenika

Policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić, zajedno sa kontakt policajcem Damirom Pušićem, provodeći planirane aktivnosti iz preventivnog projekta, održala je predavanja na temu „Zdrav za 5“, a povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti koje je započelo 15. studenoga i traje sve do 15. prosinca.

Danas, 7. prosinca održana su predavanja učenicima osmih razreda u Osnovnoj školi Suhopolje na kojima je bilo nazočno 46 učenika. Na predavanjima su bile prisutne pedagoginja Sabina Vukić i psihologinja Antonela Šreter.

Aktivnim sudjelovanjem u predavanju i pažljivim slušanjem, učenici su dobili spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice.
Kako bi učenici što bolje razumjeli tematiku u svakom od razreda su provedene radionice, gdje su učenici u zamišljenim situacijama, sami osmislili nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.
Zdrav za 5 je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša  za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji provode zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, provodi se već devetu školsku godinu.
Nakon završenih predavanja učenici su iskazali interes o ovoj temi, te su poneki imali i dodatna pitanja vezana za ovu problematiku.
Nadalje, u narednom periodu do kraja školske godine u prevenciji protiv ovisnosti, biti će održana predavanja na istu tematiku i u drugim školama na području Virovitičko-podravske županije.
 

Stranica