Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/akcija_alkohol9-120113.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač motocikla teško ozlijeđen, a 5 vozača ili putnika u osobnim automobilima je lako ozlijeđeno

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač motocikla teško ozlijeđen, a 5 vozača ili putnika u osobnim automobilima je lako ozlijeđeno.
Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, a nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena i kod jednog vozača, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola je jedna osoba teško ozlijeđena i jedna lako, a pod utjecajem alkohola su bila 3 vozača osobnih automobila i jedan vozač motocikla koji je upravljao vozilom bez položene kategorije.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 279 prekršaja, od kojih 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 85 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 47 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 7 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom za prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 127 km/h je utvrđena u petak u 10 sati na državnoj cesti Brezik – Lipovac na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.70 g/kg je utvrđena kod 42-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju odmah poslije ponoći u Špišić Bukovici.
U subotu / nedjelju, 11./12. prosinca od 18 do 02 sata je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u sklopu pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola protekli tjedan, od 6. do 12. prosinca, a u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL. U provedbi akcije je izvršen nadzor 140 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 27 prekršaja, od kojih 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Stranica