U Gradini upravljao automobilom sa 2,29 g/kg

Slika /PU_VP/2023/alkohol, formula za nesreću.jpg

U utorak su na prometnicama Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirane 2 prometne nesreće u kojima je jedan pješak lako ozlijeđen, no policijski službenici su u nadzoru prometa u jednom sasvim „običnom utorku“, bez pojačanog postupanja u nadzoru prometa, utvrdili 62 prekršaja

FOTO: ilustracija

U utorak, 16. siječnja u povećem ukupnom broju prekršaja zabilježen veći broj prekršaja sva 4 najveća ubojice u prometu, pa je tako u uvjetima prometovanja po vlažnim kolnicima utvrđeno 14 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, te 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Od 8 vozača kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu nekoliko koncentracija je ukazivalo da se nalaze u vrlo pijanom stanju, a najveća koncentracija je noćas utvrđena u Gradini, kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila kojemu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 2,29 g/kg.
Pod utjecajem alkohola samo malo manje koncentracije od 2,08 g/kg je u oko 15 sati u Pitomači zatečen kako upravlja vozilom 53-godišnji vozač osobnog automobila.
Ovoj dvojici vozača slijedi ista sankcija: najmanje 1320 eura novčane kazne, 6 negativnih prekršajnih bodova i 3 mjeseca zabrane upravljanja vozilom, obzirom da su u počinjenju ovog prekršaja zatečeni prvi puta.

Prvo zatjecanje u počinjenju prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola nije bilo 75-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je oko 9 sati zatečen kako upravlja vozilom u Maloj Črešnjevici, pošto je ovom vozaču već ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 ili više negativnih bodova. Kako mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 0,79 g/kg i upravljao je vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta, ovaj vozač je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.

Stranica