U bočnom sudaru ozlijeđeno 5 osoba

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, dvije su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenima i 11 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan sudionik u prometu teško ozlijeđen i 7 je lako ozlijeđeno. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najteža prometna nesreća, u kojoj je 44-godišnja biciklistica teško ozlijeđena, se dogodila u ponedjeljak u jutarnjim satima u Virovitici, a uzrokovala ju je nastradala biciklistica uslijed prijevoza tereta na sklopu za upravljanje na neodgovarajući način, pri čemu je došlo zahvaćanja dijela tereta prednjim kotačem, narušavanja stabilnosti bicikla i pada biciklistice na kolnik.

U petak oko 18,15 sati je na južnom čvoru obilaznice Virovitice došlo do prometne nesreće u kojoj je 5 osoba lako ozlijeđeno. Vozačica osobnog automobila starosti 26 godina, dolazeći na križanje iz pravca Bilogorske ulice u Virovitici, je skrenula u lijevo, a da se prethodno nije uvjerila da može skrenuti i uključiti se u promet na cesti sa prednošću prolaska. U tom trenutku je iz pravca Grubišnog Polje cestom naišao osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak, koji je u pokušaju izbjegavanja sudara skrenuo u lijevo. Do bočnog sudara ova dva osobna automobila je došlo na sredini kolnika, pri čemu je vozilo kojim je upravljala vozačica odbačeno i ostalo zaustavljeno na kolniku, dok je vozilo kojim je upravljao vozač od siline udarca odbačeno u stranu i udarilo u prometni znak, nakon čega je niz kosinu zelene površine pokraj ceste sletjelo na oranicu. U ovoj prometnoj nesreći su lake tjelesne ozlijede zadobili vozač i 3 putnika u vozilu kojim je upravljao i jedna putnica iz vozila kojim je upravljala vozačica.

Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 264 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 53 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog prijevoza djeteta, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,62 g/kg je utvrđena u subotu u 18 sati u Orahovici kod 47 godišnjeg vozača bicikla.

Najveća brzina kretanja vozila od 125 km/h, u nedjelju u 15,00 sati,  utvrđena je policijskim presretačem na državnoj cesti izvan naselja između mjesta Brezik i Lipovac gdje je ograničenje brzine 90 km/h, dok je vozilom njemačkih registarskih oznaka upravljao 35-godišnjak.  
 

Stranica