Policijska uprava virovitičko-podravska izlagala na Viroexpo 2024.

  • Slika /PU_VP/2023/IMG_20240216_115340219.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak 16. veljače u Virovitici otvoren je 27. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024. na kojem je izložbeni prostor imala i Policijska uprava virovitičko-podravska

FOTO: PU virovitičko-podravska

Na 27. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024. izložbeni prostor imala je i Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji sa Zakladom policijske solidarnosti.
Posjetitelji su na izložbenom prostoru policije dobili informacije i promidžbene materijale vezano uz kampanje koje provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Promotivnu kampanju „Postani policajac“ prezentirala je policijska službenica za prevenciju mnogim zainteresiranim mladima i roditeljima budućih kandidata za zanimanje policajac.



Zainteresiranim posjetiteljima prezentirana je kampanja „Web heroj“, kampanja se provodi pod sloganom ''Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba'', a cilj joj je upoznati što veći broj građana s pojavnim oblicima kibernetičkog kriminaliteta, opasnostima te mjerama za prevenciju i zaštitu. Promovirane su i kampanje „Sigurnost djece na Internetu“, „Zajedno protiv govora mržnje“, „Živim život bez nasilja“  te „Spolno iskorištavanje djece na turističkim lokacijama“. Građanima treće životne dobi podijeljeni su promotivni materijali vezano uz kampanju „Zaštita u zlatnim godinama“.

Roditeljima i djeci su podijeljeni promidžbeni materijali raznih kampanja prometne prevencije i najznačajnije kampanje „Poštujte naše znakove“, dok su mališani dobili mogućnost šarenim bojicama izrazili svoje viđenje izgleda policijskog vozila budućnosti.



Za djecu manjeg uzrasta bila su spremna dva policijska tricikla s kacigama, koja su mališanima bila jako zanimljiva. Vozači i svi oni koji su to željeli mogli su provjeriti  kaznene bodove u prometu i bez opasnosti se podvrgnuti preventivnom alkotestiranju.

Na izložbenom prostoru policijske uprave promidžbene materijale „Zaklade policijske solidarnosti“ izlagali su policijski službenici Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“. Zaklada policijske solidarnosti u sklopu svog humanitarnog djelovanja provodi i projekt prodaje promidžbenog materijala. Prihode ostvarene prodajom, Zaklada policijske solidarnosti koristi u svrhu pružanja pomoći i potpore policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji.



Stranica