Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama su 4 sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđeni

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama su 4 sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđeni. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 269 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.44 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 39 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 23.40 sati u Sedlarici. Osim upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola kod vozača je utvrđen i prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, zbog čega je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.
Najveća brzina kretanja vozila od 102 km/h utvrđena je petak u 22 sati u Koriji gdje je na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila, državljanin Srbije, starosti 24 godine.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici prometne policije na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, nadzoru brzine kretanja vozila, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, a u tri dana vikenda ukupno je utvrđeno i sankcionirano 114 prekršaja, od kojih 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 40 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 
 

Stranica