Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/MUP.jpg

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 18 prometnih nesreća, 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile LTO i 16 s materijalnom štetom. U 4 prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja te su naknadno pronađena 3 počinitelja. Kod 5 vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 18 prometnih nesreća, 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile LTO i 16 s materijalnom štetom. U 4 prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja te su naknadno pronađena 3 počinitelja. Kod 5 vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 231 prekršaj, od kojih 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 68 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 1 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom, i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.57 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 63 godine koji je zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u četvrtak, 26.08. u 13.25 sati u Virovitici.
Najveća brzina kretanja vozila od 111 km/h utvrđena je stacionarnom kamerom, u petak, 27. kolovoza u 23.50 sati u mjestu Šaševo, DC-34, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka, što je za više od 30 km/h iznad ograničenja a za što je predviđena novčana kazna u iznosu od 3000-7000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjesec te 3 negativna prekršajna boda.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola.  Temeljem čl. 137. istoga zakona nije bilo zadržanih osoba.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom vikenda, 28/29. kolovoza 2021. godine u vremenu od 18-02 sata, na području PPRP Virovitica, provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 15  vozilo i vozač, a utvrđeno je 7 prekršaja od čega 2 alkohola.
 

Stranica