Virovitica: prometna nesreća vozača pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/alkotest.jpg

Jučer, 30. kolovoza oko 11.50 sati, u Virovitici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola

Jučer, 30. kolovoza oko 11.50 sati, u Virovitici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola.
Prometna nesreća se dogodila, kada je 48 – godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 2.39 promila, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka, Ulicom Andrije Štampara, smjerom sjever-jug, gdje je dolaskom do kbr. 7, u blagom lijevom putnom zavoju, zbog ne držanja vozila u kretanju što bliže desnom rubu kolnika da ne ugrožava druge sudionike u prometu, vozilom sišao na šljunčanu i zelenu površinu, te prednjim dijelom vozila udario u metalni stup javne rasvjete, kojeg je polomio i nastavio vozilom gurati sve do kbr. 1, gdje je došlo do udara dijela metalnog nosača u dvorišnu ogradu, te se nakon toga vozilo zaustavilo.
 
Nakon prometne nesreće, vozač je napustio mjesto događaja. Po pronalasku vozača u njegovoj obiteljskoj kući, na zahtjev policijskog službenika, odbio je dati na uvid vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu. Nad vozačem je provedeno ispitivanje alkoholiziranosti, gdje je utvrđena već spomenuta koncentracija alkohola od 2.39 promila. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta od oko 50.000,00 kuna.
Vozaču će biti dostavljen obvezni prekršajni nalog, zbog više počinjenih prekršaja.

Stranica