Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/policajac_pise_.jpg

Protekli tjedan se na području Virovitičko – podravske županije dogodilo 10 prometnih nesreća od kojih 8 s materijalnom štetom i 2 prometne nesreće s nastradalima

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan se na području Virovitičko – podravske županije dogodilo 10 prometnih nesreća od kojih 8 s materijalnom štetom i 2 prometne nesreće s nastradalima. U te 2 prometne nesreće su 4 osobe teško nastradale i to su 3 teško ozlijeđene i jedna je smrtno stradala.
Od posljedica prometne nesreće je na ulazu u Lipovac u srijedu u 17.30 sati preminuo vozač osobnog automobila, a u toj prometnoj nesreći uzrokovanoj upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom su putnica u tom vozilu i mladi vozač teretnog vozila teško ozlijeđeni, a teško je ozlijeđen i mladi vozač osobnog automobila u slijetanju vozila s ceste uzrokovanom nepropisnim kretanjem kolnikom u subotu poslije 22 sata u Lozanu.
Većina prometnih nesreća, među njima i one s najtežim posljedicama, su se dogodile u noćnim uvjetima vožnje, a utjecaj alkohola nije utvrđen kod niti jednog počinitelja.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je protekli tjedan utvrđeno i sankcionirano 259 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 82 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.49 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 31 godinu u ponedjeljak u 15 sati u Velikoj Črešnjevici, dok je najvećom utvrđenom brzinom od 122 km/h u petak u 18.40 sati u Pitomači upravljao vozač osobnog automobila, i to na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.
Pojačane mjere i akcije
I tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 110 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Ovoga tjedna, od 8. do 14. veljače će sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL policijski službenici vršiti pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.
 
 

Stranica