Pojačani nadzor prometa

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Od početka ove godine se na području Virovitičko – podravske županije dogodila 51 prometna nesreća i u njima su 2 osobe poginule, 5 je teško ozlijeđeno i 11 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno

Od početka ove godine se na području Virovitičko – podravske županije dogodila 51 prometna nesreća i u njima su 2 osobe poginule, 5 je teško ozlijeđeno i 11 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno.
Smrtno stradale osobe su bile biciklista i vozač osobnog automobila, dok su teško ozlijeđeni vozači i putnici u osobnim automobilima.
Osam prometnih nesreća su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola ili su odbili alkotestiranje, od kojih su 2 vozača pod utjecajem alkohola s utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu većom od 1.5 g/kg uzrokovali prometne nesreće u ponedjeljak, 8. veljače 2021. godine.
Ukupno 17 prometnih nesreća su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, odnosno svaku treću prometnu nesreću, i u njima je jedna osoba smrtno stradala, 3 su teško ozlijeđene i jedna je lako ozlijeđena.
Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu, a u cilju podizanja stanja sigurnosti u prometu na višu razinu policijski službenici će u predstojećem periodu vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, ali i svih ostalih prekršaja koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama.
Već u srijedu, 10. veljače od 10 do 18 sati će zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu na području Postaje prometne policije Virovitica biti provedena akcija nadzor brzine kretanja vozila.

Stranica