Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Drager - akcija.JPG

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća. U 3 prometne nesreće s ozlijeđenima je biciklistica teško ozlijeđena, a pješakinja i 3 sudionika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća. U 3 prometne nesreće s ozlijeđenima je biciklistica teško ozlijeđena, a pješakinja i 3 sudionika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni. Biciklistica je teško ozlijeđena u kontaktu s teretnim vozilom na cesti Brezik – Suhopolje, dok je petnaestogodišnja pješakinja lako ozlijeđena u naletu na pješaka na pješačkom prijelazu na križanju Ulica ZNG, 30. svibnja i Sv. križa u Milanovcu.
U petak je evidentirano čak 7 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe nastradale. Dvije prometne nesreće su po svojim karakteristikama bile vrlo slične i radilo se o udarima u objekt kraj ceste. Oko 22 sata je mlada vozačica udarila u izlog trgovine sa parkirališta trgovačkog centra Park & shop u Osječkoj ulici u Virovitici, dok je oko 13 sati znatno iskusniji i stariji vozač pod utjecajem alkohola također s parkirališta na Trgu kralja Tomislava u Pitomači udario u ugostiteljski objekt Escobar.
Pod utjecajem alkohola su prometne nesreće uzrokovala 4 vozača osobnih automobila; dvoje u ponedjeljak i dvojica u petak.
Tri prometne nesreće su uzrokovali mladi vozači, od kojih jedan pod utjecajem alkohola, a od 4 počinitelja koji su napustili mjesto događaja za 2 se još traga.
 
 Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 220 prekršaja, od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 48 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,79 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 44 godine u srijedu u 15,30 sati u Kozicama.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak u 16,30 sati u Čačincima gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 117 km/h.
 
Pojačane mjere i akcije
I tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 99 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 

Stranica