Virovitica: Održana konferencija povodom akcije "Manje oružja-manje tragedija"

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/a oružje 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas, 24. studenoga održana je konferencija za medije gdje je predstavljeni provedeni preventivni projekt „Manje oružja – manje tragedija“ na kojem su prisustvovali načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević i predsjednik udruge HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac

Danas, 24. studenoga održana je konferencija za medije gdje je predstavljeni provedeni preventivni projekt „Manje oružja – manje tragedija“ na kojem su prisustvovali načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević i predsjednik udruge HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac.

Na samom početku konferencije načelnik Policijske uprave Siniša Knežević istaknuo je kako su na području cijele Županije virovitičko-podravske u vremenu od 19. do 30. listopada 2020. godine, organizirani INFO-pultovi u Virovitici, Slatini, Pitomači, Orahovici, Suhopolju, Gradini, Lukaču i Špišić Bukovici, gdje su građani od policijskih službenika mogli dobiti sve informacije o vraćanju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.
  
Akciji su se priključili predstavnici braniteljskih udruga sa područja Virovitičko-podravske županije, na čelu sa predsjednikom županijske HVIDRA-e Matom Bubaš, predsjednikom udruge HVIDR-a Virovitica Mirkom Poljanac, predsjednikom udruge Slatina Ilijom Nikolić,  te su isti aktivno sudjelovali na INFO-pultovima.
Predsjednik udruge HVIDR-a Virovitica Mirko Poljanac je na konferenciji pozivao branitelje koji posjeduju nelegalno oružje, da predaju isto.
Nelegalnog oružja i minsko – eksplozivnih sredstava kod građana još uvijek ima, a u prilog tome govori i ova uspješna akcija,  gdje su policijski službenici u listopadu ove godine od strane savjesnih građana ukupno prikupili:
 
- 3 komada dugog automatskog oružja kategorije „A“,
- 15 ručnih bombi i 11 ostalih rasprskavajućih sredstava,
- 7 repetirajućih pušaka kategorije „B“,
- 1 poluautomatsku pušku kategorije „B“,
- 4 pištolja i revolvera kategorije „B“,
- 6 komada oružja kategorije „C“ i „D“,
- 3686 streljiva za dugo oružje,
- 445 streljiva za kratko oružje,
- 0,200 kg eksploziva.
 

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“, traje neprekidno od 2007. godine, te građanima pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja bez kažnjavanja. Dakle, protiv građana policija neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, ukoliko se odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju na broj telefona 192, a po dojavi će postupati policijski službenici posebno specijalizirani za ovu vrstu poslova u civilu, sa civilnim vozilom te diskretno i sigurno preuzeti oružje ili eksplozivna sredstva.

Učinite svoj Dom sigurnijim, riješite se nepotrebnih stvari!

Stranica