Prometna nesreća vozača pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/policija03.jpg

U petak, 20.studenoga oko 21,10 sati, u Virovitici, u ulici Matije Gupca došlo je do prometne nesreće u kojoj  je više osoba ozlijeđeno

U petak, 20.studenoga oko 21,10 sati, u Virovitici, u ulici Matije Gupca došlo je do prometne nesreće u kojoj  je više osoba ozlijeđeno.
Nesreća se dogodila kada je 39-godišnjak upravljajući vlastitim osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka,pod utjecajem alkohola od 2.01 g/kg alkohola u organizmu , krečući se kolnikom ulice Matije Gupca, smjer Brezik, gdje je dolaskom do kbr. 172. uslijed ne držanja potrebnog razmaka, došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila  u zadnji desni dio osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka sa kojim je istim smjerom u svojstvu mladoga vozača upravljao 23-godišnjak  koji je započeo sa radnjom kočenja s ciljem usporavanja kretanja vozila, s obzirom da je 58-godišnja vozačica započela naglo skretanje u desno, a sve u cilju izbjegavanja udara u istu. Nakon udara osobni automobil sa kojim je upravljao 23-godišnjak, je odbačen prema naprijed u smjeru sjevera, dok je 39-godišnjak nakon udara skrenuo u lijevo, te prešao cijelu širinu kolnika , nakon čega je došlo do slijetanja njegovog automobila, gdje je ispred kbr. 167. došlo do udara prednjeg središnjeg dijela vozila u rastuće drvo, koje je oštetio te se potom i zaustavio.   
U prometnoj nesreći 23-godišnji vozač, i dvojica putnika zadobili su lake tjelesne ozljede, dok je kod 39-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola od 2.01 g/kg.
Slijedi podnošenje adekvatnih pismena.

Stranica