Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač osobnog automobila i putnica u teretnom vozilu lako ozlijeđeni

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač osobnog automobila i putnica u teretnom vozilu lako ozlijeđeni, a 3 vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 226 prekršaja, od kojih 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 48 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.03 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 49 godina u nedjelju u 10.40 sati u Pčeliću.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 18.05 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila talijanskih reg. oznaka upravljao brzinom od 124 km/h.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno je 5 osoba, od kojih 4 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.
 
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 127 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđena su i sankcionirana 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 27 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom proteklog tjedna, od 12. do 18. listopada se u sklopu aktivnosti organizacije ROADPOL na području policijske uprave vršio pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Ukupno je protekli tjedan izvršen nadzor 64 teretna vozila i 5 autobusa i kod njih 11 utvrđeno 20 prekršaja.
U subotu / nedjelju, 17./18. listopada u vremenu od 22 do 06 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je 10 vozača osobnih automobila isključeno iz prometa i sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a utvrđeno je i 12 ostalih prekršaja.
 
 

Stranica