Provedena akcija „Poštujte i naš znak“

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Anitaa 1 (Custom).jpg
  • Slika

Policijski službenici Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Virovitica u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Virovitica proveli preventivne aktivnosti akcije „Poštujte i naš znak“

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 03. prosinca, u subotu, 04. prosinca 2021. godine s početkom u 9 sati su na području centra grada Virovitice policijski službenici Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Virovitica u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Virovitica proveli preventivne aktivnosti akcije „Poštujte i naš znak“.

Preventivne aktivnosti su provedene na parkiralištima gdje su vozačima vozila parkiranih na parkirališnim mjestima namijenjenima za vozila invalidnih osoba, a koji nisu bila propisano označena oznakom vozila osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima, članovi Udruge osoba s invaliditetom Virovitica, i policijski službenici dijelili letke i ukazivali na problematiku osoba u invalidskim kolicima prilikom korištenja „običnih“ parkirališnih mjesta kada su parkirališna mjesta namijenjena za osobe s invaliditetom nepropisno zauzeta.

Vozačima se pokušala dočarati problematika osoba s invaliditetom kada su parkirališna mjesta namijenjena njima nepropisno zauzeta izvedbom performansa zauzimanjem nekoliko „običnih“ parkirališnih mjesta invalidskim kolicima na kojima je ostavljena poruka „ Vraćam se za 5 minuta“ ili „Vraćam se odmah“, što su najčešće isprike vozača koji nepropisno parkiraju svoja vozila na parkirališnim mjestima namijenjenima za vozila osoba s invaliditetom.

Osim preventivnih aktivnosti policijski službenici su na području cijele policijske uprave vršili pojačani nadzor nepropisnog parkiranja na parkirališnim mjestima označenima za parkiranje vozila označenima znakom pristupačnosti kojom prilikom su 22 vozača sankcionirana zbog počinjenja prekršaja nepropisnog parkiranja.
 

Stranica