Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/MUP 2 .jpg

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenima i 2 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
 
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenima i 2 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, a 2 pješaka i 3 vozača osobnih automobila su lako ozlijeđena.

Od ovih 8 prometnih nesreća čak 5 su uzrokovali vozači kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu i još je jedan počinitelj uzrokovao prometnu nesreću pod vidnim utjecajem alkohola, ali zbog zdravstvenih razloga nije alkotestiran, već mu je naknadno izvršeno izuzimanje krvi i urina za analizu.

Osim 4 alkoholizirana počinitelja prometnih nesreća od ponedjeljka do četvrtka, nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena i kod 2 od 4 počinitelja prometnih nesreća koje su se dogodile tijekom vikenda.

Kod počinitelja najteže prometne nesreće protekli tjedan je utvrđena koncentracija od 1.61 g/kg. Ovaj 31-godišnji vozač osobnog automobila je slijetanje vozila s ceste uzrokovao nepropisnim kretanjem kolnikom u nedjelju poslije ponoći na dionici ceste između Ćeralija i Voćina i u toj prometnoj nesreći je teško ozlijeđen.

Pod utjecajem alkohola u samo nešto manjoj koncentraciji od 1.36 g/kg je slijetanje vozila s ceste upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom u petak navečer u Slatini uzrokovao 38-godišnji vozač osobnog automobila.
 
Utvrđeni prekršaji
 
Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 280 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 52 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 39 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 108 km/h je utvrđena u petak u 14.35 sati u Koriji.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.45 g/kg je utvrđena kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je uzrokovao prometnu nesreću u srijedu oko 17 sati na parkiralištu u Pitomači.

Tijekom proteklog tjedna su sukladno odredbama 134. Prekršajnog zakona uhićena 3 vozača i to jedan zbog odbijanja alkotestiranja, jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova.
 
 
 

Stranica