Policijski službenici u nadzoru prometa i provedenim pretragama osobnog automobila i obiteljskih kuća pronašli i oduzeli marihuanu i streljivo

Slika /PU_VP/2023/1lisice.jpg

Na području Policijske postaje Pitomača policijski službenici su u nadzoru prometa i u provedenim pretragama obiteljskih kuća pronašli i oduzeli marihuanu i streljivo te utvrdili prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana

FOTO: ilustracija

​Dana, 11. prosinca, oko 10,40 sati provodeći redovnu kontrolu prometa u mjestu Pitomača, policijski službenici su zatekli 28-godišnjaka, kojemu su zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem droge ili lijekova ponudili test na droge koje je muškarac odbio. Muškarac je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje.
U suradnji sa službenim vodičem i službenim psom za detekciju droge policijski službenici Policijske postaje Pitomača su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru proveli pretrage osobnog automobila i obiteljskih kuća u mjestu Pitomača kojima se koristi muškarac. U provedenim pretragama pronađeno je i oduzeto 3,7 grama zelene biljne materije za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi marihuani, drobilica i manja količina streljiva raznih kalibara.

Zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv 28-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Stranica