Policijski službenici u nadzoru prometa i provedenim pretragama obiteljskih kuća pronašli i oduzeli kokain, marihuanu i duhan bez markice

Slika /PU_VP/2023/1 policija_natpis.jpg

Tijekom vikenda na području Policijske postaje Pitomača policijski službenici su u nadzoru prometa i provodeći pretrage obiteljskih kuća utvrdili kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“ i prekršaje po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske postaje Pitomača su, tijekom vikenda u noćnim satima, provodeći redovnu kontrolu u mjestu Pitomača, zatekli 24-godišnjaka koji je posjedovao paketić u kojem se nalazilo 0,7 grama zelene biljne materije za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi marihuani. Zbog utvrđenog prekršaja po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

 Tijekom proteklog vikenda policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru proveli pretrage obiteljskih kuća u mjestu Otrovanec. U provedenim pretragama policijski službenici su kod 50-godišnjaka pronašli i privremeno oduzeli 400 grama sitno rezanog duhana koji nije označen markicama te je o utvrđenom prekršaju po Zakonu o trošarinama izvješteno Ministarstva financija Republike Hrvatske.
Nadalje, u pretrazi kod 20-godišnjaka pronađen je i privremeno oduzet jedan paketić ispunjen bijelom praškastom tvari, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi kokain. Zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga protiv 20-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga.
Kod 32-godišnjeg muškarca prilikom pretrage pronađena je i privremeno oduzeta drobilica za marihuanu, jedan „joint“ i paketić, težine 2,1 grama, ispunjen zelenom biljnom materijom za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o marihuani. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 32-godišnjak počinio kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“, te slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, a zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Stranica