Policijska uprava virovitičko-podravska akcijom „Poštujte i naš znak“ obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Slika /PU_VP/2023/1 pošt naš znak.jpg

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 03. prosinca policijski službenici Policijske postaje Virovitica u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Virovitica proveli preventivne aktivnosti akcije „Poštujte i naš znak“

FOTO: PU virovitičko-podravska

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 03. prosinca, u subotu, 02. prosinca s početkom u 9,00 sati su na području centra grada Virovitice policijski službenici Policijske postaje Virovitica u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Virovitica proveli preventivne aktivnosti akcije „Poštujte i naš znak“. Ovo je već tradicionalna akcija policije i Udruge koja se provodi na ulicama Virovitice.
Preventivne aktivnosti su provedene na parkiralištima gdje su vozačima vozila parkiranih na parkirališnim mjestima namijenjenima za vozila invalidnih osoba, a koji nisu bila propisano označena oznakom vozila osoba s invaliditetom, osoba s invaliditetom u invalidskim kolicima. Članovi Udruge osoba s invaliditetom Virovitica i policijski službenici dijelili su letke i ukazivali na problematiku osoba u invalidskim kolicima prilikom korištenja „običnih“ parkirališnih mjesta kada su parkirališna mjesta namijenjena za osobe s invaliditetom nepropisno zauzeta.

Prilikom obilaska parkirnih mjesta zatečeno je dva vozila koja su bila parkirana na mjestu rezerviranom za invalide, a da nisu imali potrebnu dokumentaciju za parkiranje na spomenutim mjestima.
 

Stranica