Miran tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,13 g/kg je utvrđena u Mikleušu kod 43-godišnjeg vozača traktora

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenima i 10 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila lako ozlijeđen
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 272 prekršaja i to 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 82 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 99 km/h je utvrđena u ponedjeljak u 9 sati u Suhopolju, na dionici županijske ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,13 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 43 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u Mikleušu u petak oko 19,50 sati. Osim pod utjecajem alkohola, ovaj vozač je neregistriranim vozilom upravljao za vrijeme zabrane, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.

Stranica