Održan memorijal „Šime Buzov“ u Puli na kojem su sudjelovali policijski motoristi Policijske uprave virovitičko-podravske

  • Slika /PU_VP/2023/1šb23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Puli je jučer 27. rujna održano 12. po redu natjecanje policijskih motorista, koje od 2015. godine nosi naziv Memorijal Šime Buzov, a na kojem su sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave virovitičko podravske Renato Mlakar i Mario Reščić

FOTO: PU istarska

Natjecanje nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.
Natjecanje su organizirali Služba za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Policijska akademija, uz organizacijsku podršku Policijske uprave istarske, a svoje vještine pokazalo je četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije.

Nakon minute šutnje za stradalog policijskog službenika, natjecatelji su s motorima težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještina na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku grešku kažnjavali negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, policijski motoristi Policijske uprave virovitičko-podravske, Renato Mlakar i Mario Reščić ekipno su zauzeli 5. mjesto. Renato Mlakar iz Policijske postaje Slatina bio je 11., a Mario Reščić iz Policijske postaje Virovitica 12. U konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Ivan Ljubas iz PU osječko-baranjske. Drugo mjesto pripalo je Slavku Lijiću, također iz PU osječko-baranjske, dok je treći bio Tomislav Soldo iz PU istarske. U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU osječko-baranjske (Ivan Ljubas i Slavko Lijić). Drugo mjesto osvojila je ekipa PU istarske (Tomislav Soldo i Zvonimir Mijačević), a treća je bila ekipa PU međimurske (Neven Ceilinger i Branimir Leko).

Prigodne nagrade dodijeljene su i policijskim službenicima koje su bile jedine pripadnice nježnijeg spola među muškim kolegama i koje su sudjelovale u revijalnom dijelu natjecanja, Aniti Prgomet Buić iz PU istarske i Dorotei Heinrich iz PU zagrebačke.
 

Stranica