U sklopu preventivne akcije „Živim život bez nasilja“ održana je predstava „SKINI MASKU, OTKRIJ NASILNIKA“

  • Slika /PU_VP/2023/1 žž.jpg
  • Slika

Predstava „Skini masku, otkrij nasilnika“ održana je u Kazalištu Virovitica za učenike osnovnih i srednjih škola iz Virovitice

FOTO: PU virovitičko-podravska
Policijska uprava virovitičko-podravska se u sklopu svojih preventivnih aktivnosti bavi prevencijom nasilja, a općenito u prevenciji kriminaliteta surađuje sa zajednicom. U suradnji s Udrugom Pričalica i Dramskim studijom Kazališta Virovitica i gđa. Snježanom Lančić i policijska službenica za nadzor i planiranje Policijske uprave virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić je sudjelovala u prezentaciji predstave „Skini masku, otkrij nasilnika“, koju je podržalo i Ravnateljstvo policije Republike Hrvatske.
Predstavu je u tri termina pogledalo oko 800 učenika iz 3 osnovne škole s područja Virovitice – Ivane Brlić Mažuranić, Vladimira Nazora, Katoličke osnovne škole te 3 srednje škole - Gimnazije Petra Preradovića, Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti, Tehničke škole Virovitica.
 
Djeca, roditelji, pa i nastavnici često se puta nađu u dilemi što napraviti u određenoj situaciji kad saznaju za nasilje, a i često ne znaju da su takvi oblici nasilja kažnjivi, zato svi zajedno moramo nastojati edukacijom preventivno djelovati kako bi što više spriječiti negativne pojave nasilje u svakodnevnom životu djece i mladih. Preventivnim mjerama se može umanjiti broj žrtava, a ulaganja u prevenciju doprinijet će sprječavanju kaznenih djela, a time i nasilju među mladima. Žrtve kriminaliteta i nasilja često pate od tjelesnih, ali i duševnih povreda koje ostaju cijeli život. Stoga se društvo zajedno mora proaktivno i odlučno suprotstaviti počinjenju nasilja u svakom obliku.
Svako nasilje zahtijeva odgovarajuću reakciju i ne smije se ignorirati ni umanjivati njegove posljedice. Policija uvijek napominje da se nasilje prijavi što prije, jer kako poznati preventivni projekt Ministarstva unutarnjih poslova kaže:  „Živim život bez nasilja“.
 
U utorak 3. listopada 2023. godine u Pučkom otvorenom učilištu Slatina održat će se dvije predstave za učenike slatinskih osnovnih i srednjih škola.
 
Predstava „Skini masku, otkrij nasilnika“ može se pogledati na YouTube kanalu.

Stranica