OBILJEŽAVANJE 31. OBLJETNICE POGIBIJE HRVATSKOG POLICAJCA STJEPANA MLAKARA

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/četek1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U četvrtak 11. kolovoza, u spomen na poginulog hrvatskog policajca Stjepana Mlakara prvu žrtvu Domovinskog rata na orahovačko-slatinskom području, kod spomen obilježja na cesti Humljani – Pušina, održana je komemoracija

U četvrtak 11. kolovoza, u spomen na poginulog hrvatskog policajca Stjepana Mlakara prvu žrtvu Domovinskog rata na orahovačko-slatinskom području, kod spomen obilježja na cesti Humljani – Pušina, održana je komemoracija.
Kod spomen obilježja na cesti Humljani – Pušina obilježena je 31. obljetnica pogibije hrvatskog policajca Stjepana Mlakara koji je ubijen iz zasjede u napadu neprijateljske vojske na policijsku patrolu 11. kolovoza 1991. U njegovu čast organizirana je hodanja na relaciji Donja Pištana-Humljani u kojoj su sudjelovali njegovi suborci, rodbina i prijatelji.
 Počast su polaganjem cvjetnih aranžmana i upaljenih lampiona odali načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, zamjenik načelnika Milan Rončević, predstavnik Ministarstva obrane, načelnici općina, predsjednik HVIDRA Virovitica i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u ime organizatora Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica 1990-1991 svim prisutnima se obratio ratni zamjenik načelnika Policijske postaje Orahovica Antun Grabovac.
Nakon odavanja počasti kod spomen obilježja na cesti Humljani – Pušina svi prisutni su se okupili na mjesnom groblju u Četekovcu na grobu poginulog hrvatskog policajca Stjepana Mlakara.
 

Stranica