Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/auto_policija06.jpg

Četiri vozača se trijeznila u prostorijama za zadržavanje  

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 4 s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama su biciklistica i vozač osobnog automobila lako ozlijeđeni. Kod niti jednog vozača nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 229 prekršaja, od kojih 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 19,50 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač motocikla reg. oznaka Njemačke upravljao brzinom od 113 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,07 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 45 godina koji je upravljao vozilom u srijedu u 12,30 sati u Španatu.
Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda zabilježena je u Pitomači, u nedjelju u 23,10 sati, dok je upravljao biciklom bez reflektirajućeg prsluka krivudajući cestom, kod 27-godišnjeg vozača bicikla u organizmu je utvrđena koncentracija od 3,07 g/kg. Kako je kod tog bicikliste i vikend ranije utvrđena poveća koncentracija alkohola u organizmu zadržan je u prostorijama za zadržavanje sukladno čl. 137. Prekršajnog zakona. Uz njega je zadržan i 26-godišnji biciklista koji je tom prilikom zatečen da upravlja vozilom s utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu od 1,81 g/kg. Protiv obojice biciklista su podneseni optužni prijedlozi Općinskom sudu u Virovitici zbog počinjenih prekršaja.
Osim ove dvojice biciklista vrijeme triježnjenja u prostorijama za zadržavanje, nakon uhićenja sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona su provela i 2 vozača osobnih automobila, od kojih je jedan odbio alkotestiranje, dok je kod drugoga, 25-godišnjeg vozača koji je zatečen kako vozilom upravlja u subotu u 17,05 sati u Dinjevcu utvrđena najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornih vozila za protekli tjedan od 2,19 g/kg.
 
Sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL tijekom predstojećeg tjedna, od 8. do 14. kolovoza 2022. godine na području policijske uprave će biti vršen pojačani nadzor brzine kretanja vozila.
 

Stranica