Najava održavanja turnira u gađaju vatrenim oružjem

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/turnir u gađaju 2021.jpg

Danas 14. svibnja, u organizaciji streljačke udruge Virovitica na čelu s g. Milanom Nemet i PU virovitičko-podravske g. Sinišom Knežević, dogovorena je suradnja oko organizacije natjecanja u gađanju vatrenim oružjem

Danas 14. svibnja, u organizaciji streljačke udruge Virovitica na čelu s g. Milanom Nemet i PU virovitičko-podravske g. Sinišom Knežević, te izaslanimom HVIDR-a Virovitica, Mirkom Poljanac, dogovorena je suradnja oko organizacije natjecanja u gađanju vatrenim oružjem, koje bi se održalo tijekom mjeseca kolovoza 2021. godine, odnosno Dana grada Virovitica, a povodom proslave 30. godišnjice slavne 127. gardijske brigade, odnosno 81. gardijske bojne i formiranja 50. samostalnog bataljuna Virovitica.
  
Natjecanje bi se održavalo na streljani u Gradu Virovitica i novom strelištu zvanom „Šištat“, koje će se do dana održavanja urediti za održavanje gađanja.
 
Na natjecanju bi sudjelovale braniteljske udruge sa područja Grada Virovitica i županije, umirovljeni policajci i branitelji, naročito branitelji i policajci koji su u vrijeme Domovinskog rata sudjelovali na bojišnici u gradu Pakracu i okolici, gdje je za Viroviticu Grad Pakrac bio „drugi Vukovar“, jer je na tom području stradao veliki broj branitelja sa područja Virovitičko-podravske županije.
 
 Također, učesnici turnira će biti i ostali policijski službenici, a pogotovo mlađe generacije koje nisu sudjelovale u obrani domovine,a pripadnici su policije koji će prilikom zajedničkih sportskim aktivnostima međusobnoj komunikaciji steći saznanja o ratnim događanjima od učesnika Domovinskog rata iz tog vremena.

Stranica