Predstavljanje web stranica Policijske uprave virovitičko-podravske

Slika PU_VP/slike_vijesti/josip_sinisa.jpg

U četvrtak 02. srpnja u 09.30 sati u prostorijama Policijske uprave virovitičko – podravske, održana je konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o otvaranju web stranica ove policijske uprave. Stavljanjem na internet web stranica Policijske uprave virovitičko – podravske, što je predviđeno i proaktivnim predstavljanjem svih policijskih zadaća, policija postaje javni servis građanima, s ciljem objavljivanja svih za javnost bitnih informacija, a samim time otvara pristup javnosti i demistifikaciju policijskih poslova i sustava.

U četvrtak 02. srpnja u 09.30 sati u prostorijama Policijske uprave virovitičko – podravske, održana je konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o otvaranju web stranica ove policijske uprave.
 
Stavljanjem na internet web stranica Policijske uprave virovitičko – podravske, što je predviđeno i proaktivnim predstavljanjem svih policijskih zadaća, policija postaje javni servis građanima, s ciljem objavljivanja svih za javnost bitnih informacija, a samim time otvara pristup javnosti i demistifikaciju policijskih poslova i sustava.
 
Već je odavno poznato da je uz tradicionalne medije, Internet medij gotovo najzastupljeniji u javnosti, a glede korištenja i međusobne komunikacije korisnika, zasigurno mu pripada sam vrh.
 
S obzirom na današnji životni trend, bez vlastitih internetskih stranica gotovo je nezamislivo komuniciranje u poslovnom svijetu, a korištenjem internetskih stranica svaki građanin, korisnik Internet usluga, može dobiti informaciju na vrlo jednostavan način.
 
Ministarstvo unutarnjih poslova u tom smjeru je krenulo još 2001. godine, kreiranjem svojih web stranica, kako bi građanima pružilo što bolje informacije iz svoje nadležnosti. Razvojem računalne tehnologije 2006. godine, došlo je do redizajna MUP- ovih web stranica, što je omogućilo bolju preglednost i dostupnost sadržaja, a što je javnost dobro prihvatila. Da se krenulo u dobrom smjeru govori i podatak da je krajem 2007. godine u okviru Hrvatskog Internet prostora, MUP-a web stranica uvrštena u „Top 100“, kao jadna od najboljih Internet stranica, u konkurenciji od 4100 web stranica.
 
Sa širenjem web stranica u MUP-a nastavilo se dalje na ustrojstvene jedinice, tako da je 2007. godine, izrađen predložak za 20 Policijskih uprava, a pilot – projekt bila je PU primorsko – goranska.
 
Konačno, projekt „izrada web stranica policijskih uprava“ dolazi u završnu fazuu mjesecu svibnju ove godine, kada je na Policijskoj akademiji u Zagrebu održana Edukacija za sve Policijske uprave, a nakon toga za samo mjeseca dana, tj. 23. lipnja ove godine, web stranice svih policijskih uprava, stavljene su u funkciju na internetskim stranica.
 
Web stranice Policijske uprave virovitičko – podravske, preko video projektora  predstavljene su prisutnim novinarima.


Stranica