Započele probne evakuacijske vježbe po školama

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Evakuacija 4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas, 18.siječnja u 10,00 sati kako je i prethodno najavljeno , provedena je i prva evakuacijska vježba u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici

Danas, 18.siječnja u 10,00 sati kako je i prethodno najavljeno , provedena je i prva evakuacijska vježba u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici.
Probnu evakuacijsku vježbu u slučaju izvanrednog događaja-potresa organizirala je Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji sa Službom civilne zaštite Virovitica, djelatnicima škola i  učenicima 4. razreda-maturantima na kojoj su bili nazočni: načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, gradonačelnik Ivica Kirin,zamjenik gradonačelnika Damir Marenić te voditelj Službe civilne zaštite Virovitica Josip Job.
Učenicima četiriju razreda maturanata kao i svim profesorima i djelatnicima na početku probne evakuacijske vježbe, održano je kratko predavanje i uputa o ponašanju  u slučaju izvanrednog događaja-potresa.
 
Isto tako, na probnoj evakuacijskoj vježbi bili su nazočni predstavnici medija, kojima su na kraju vježbe dali izjave, načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin te voditelj Službe civilne zaštite Virovitica Josip Job, koji su ovu probnu evakuacijsku vježbu ocijenili veoma uspješnom.
 
Probne evakuacijske vježbe nastaviti će se provoditi u školama na području cijele županije: Osnovna škola „Petar Preradović“ Pitomača (19.1.2021. utorak u 10 sati),       Osnovna škola „Josipa Kozarca“ Slatina (20.1.2021. srijeda u 10 sati) i Osnovna škola „Ivane Brlić Mažuranić“ Orahovica (21.1.2021. četvrtak u 10 sati).
 
 
Uputa u slučaju potresa:
 
https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/vijesti-8/upute-za-postupanje-u-slucaju-potresa/10213
 

Stranica