Virovitičkom obilaznicom mladi vozač vozio brzinom 184 km/h

Slika /PU_VP/2023/1 policija_natpis.jpg

Policijski službenici posade „presretača“ su na dionici obilaznice Virovitice između „Dijamanta“ i sjevernog čvora „Šareni mostovi“ utvrdili brzinu kretanja osobnog automobila od 184 km/h  

FOTO: ilustracija

U četvrtak oko 19 sati je u Bušetini po policijskoj ophodnji zaustavljen 43-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom. Izvršenim alkotestiranjem je kod njega utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,97 g/kg, nakon čega je utvrđeno da je ovaj vozač upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 ili više negativnih prekršajnih bodova. Zbog počinjenja ova 2 teška prekršaja vozač je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.

U srijedu u prijepodnevnim satima, oko 10,30 sati su na dionici obilaznice Virovitice između „Dijamanta“ i sjevernog čvora „Šareni mostovi“ policijski službenici posada „presretača“ utvrdili brzinu kretanja osobnog automobila od 184 km/h. Kako je na navedenoj dionici prometnice ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h, utvrđena brzina je bila više nego dvostruko veća od ograničenja. Vozilo je nakon utvrđivanja prekršaja zaustavljeno, pri čemu je utvrđeno da je ovaj prekršaj počinio mladi, 20-godišnji vozač, koji je propisano sankcioniran.

Brzina je jedan od 4 najveće ubojice u prometu, posebno opasna kada se radi o ovako ekstremno velikoj brzini i prekršaju koji je utvrđen kod mladog vozača, što je povezano i sa vozačkim neiskustvom.
Stoga se, u cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih sudionika, pozivaju svi vozači na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila, a kako smo u dijelu godine kada su uobičajeni kiša, magla, poledica, snijeg i ostale vremenske prilike u kojima se otežano prometuje, podsjećaju se vozači i na obavezu prilagođavanja brzine kretanja vozila uvjetima na cesti.
Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor brzine svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće vrše veća prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu.
 

Stranica