Upravljao teretnim vozilom sa 2,14 g/kg

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

U petak oko 14,50 sati u Orahovici utvrđena je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,14 g/kg kod 58-godišnjeg vozača teretnog automobila

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna sa ozlijeđenima i 10 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila lako ozlijeđen, a 2 prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

Prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila lako ozlijeđen se dogodila u subotu oko 17,15 sati u Budanici. Do prometne nesreće je došlo kada 67-godišnji vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, odnosno mokrom kolniku i kiši koja je padala. Vozač je izgubio nadzor nad vozilom  pri čemu je u zavoju došlo do slijetanja vozila u putni jarak, struganja podvozja vozila po betonskom rubu mosta, udara u drveno-žičanu dvorišnu ogradu i prevrtanja vozila na bočnu stranu i krov vozila, u kojem položaju je ostalo zaustavljeno. Alkotestiranjem je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,55 g/kg, a izvršenim očevidom utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 316 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 147 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 100 km/h je za osobni automobil utvrđena u nedjelju u 16 sati u Kapeli Dvoru, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.
Protekli tjedan je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,14 g/kg utvrđena u petak u 14,50 sati u Orahovici kod 58-godišnjeg vozača teretnog automobila.

Tijekom predstojećeg tjedna, od 11. do 17. ožujka 2024. godine, će policijski službenici na području cijele policijske uprave vršiti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL.
 

Stranica