Srednjoškolci upoznati s kampanjom Postani policajac/policajka

  • Slika /PU_VP/2023/11pp.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Katoličkoj klasičnoj gimnaziji i Strukovnoj školi u Virovitici, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave virovitičko-podravske, srednjoškolce je upoznala s kampanjom „Postani policajac/policajka“

FOTO: PU virovitičko-podravska

​ Ministarstvo unutarnjih poslova započelo je provođenje kampanje „Postani policajac/policajka“ koja se učenike drugih razreda srednje škole, kojima je omogućeno da nakon završenog 2. razreda srednje škole nastave školovanje na Policijskoj akademiji, Policijskoj školi „Josip Jović“ te steknu zanimanje policajac/policajka,  a potom se odnosi  i na učenike  3. i 4. razreda srednje škole s naglaskom na mogućnost prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka po završetku srednjoškolskog obrazovanja.

Policijski posao je iznimno dinamičan, odgovoran i opasan, a obavlja se uglavnom na terenu, te se od budućih policajaca osim znanja očekuje visoka razina tjelesnih i motoričkih sposobnosti. Učenici i polaznici škole pohađaju nastavu prema nastavnim planovima i programima predmeta struke. Tako na kraju školovanja moraju položiti opće i stručne predmete, a neizostavan dio obrazovanja je i stručna praksa koja se obavlja pri kraju školovanja u policijskim postajama diljem Hrvatske. Za vrijeme školovanja učenici mogu sudjelovati u nizu izvannastavnih aktivnosti od sporta, kulture do humanitarnih aktivnosti. Posebni uvjeti osigurani su za kategorizirane sportaše.

 Policijska službenica za prevenciju u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji i Strukovnoj školi u Virovitici također je educirala učenike i profesore o mogućim kibernetičkim prijevarama u sklopu provođenja kampanje Ministarstva unutarnjih poslova Web heroj. Kampanja se provodi pod sloganom ''Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba'', a provodi se kako bi se što veći broj građana upoznao s pojavnim oblicima kibernetičkog kriminaliteta, opasnostima te mjerama za prevenciju i zaštitu. Predavanjima je prisustvovalo oko 105 učenika koji su pozorno slušali iznošenje predavača i aktivno sudjelovali s pitanjima o temi. 



Stranica