Upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,28 promila

Slika /PU_VP/2023/Vozilo-alkohol.jpg

Ponedjeljak je u nadzoru prometa bio obilježen većim brojem utvrđenih prekršaja

FOTO: PU virovitičko-podravska

​Ponedjeljak je na području Policijske uprave virovitičko-podravske bio obilježen  većim brojem utvrđenih prekršaja u nadzoru prometa, ukupno 83, a sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićena dva vozača. Na području Policijske postaje Slatina je u vremenu 11,00 - 19,00 sati provedena akcija usmjerena na nadzor prekršaja 4 najveća ubojice u prometu
U Velikom Rastovcu je u 13,35 sati po policijskoj ophodnji zaustavljen 55-godišnjak koji je upravljao traktorom. Kako je utvrđeno da je upravljao vozilom dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih bodova vozač je uhićen.

U Macutama je u 15,20 sati zatečen 65-godišnjak kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen, a obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, privremeno mu je oduzeto vozilo, osobni automobil kojim je zatečen u počinjenju prekršaja.
Ubrzo nakon ponoći, u utorak u 01,40 sati je u Suhopolju zaustavljeno teretno vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak. Iako je za ovu kategoriju vozača dozvoljena koncentracija alkohola u organizmu 0,00 g/kg, izvršenim alkotestiranjem je kod ovog vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od visokih 2,28 g/kg.

Stranica