Plastičnim čepovima do skupih lijekova

  • Slika /PU_VP/2023/1 čepovi.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U akciji "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" prikupljena je veća količina čepova

FOTO: PU virovitičko-podravska

U akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ koja se kontinuirano provodi već godinama na području Županije virovitičko-podravske u kojoj sudjeluju sve osnovne škole u suradnji s policijskim postajama Policijske uprave virovitičko-podravske svake godine sakupi se veća količina plastičnih čepova. Školska zadruga „Špišići“ iz Osnovne škole August Cesarec Špišić Bukovica, koja broji oko 100 učenika, sakupila je 12 vreća rabljenih plastičnih čepova koje je predala policijskim službenicima Policijske postaje Virovitica, a učenici svih osnovnih škola s područja Slatine su također bili vrijedni te su sakupili oko 300 kilograma čepova koje su predali policijskim službenicima Policijske postaje Slatina.

Cilj akcije je pružanje pomoći „Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske“ na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša. Prikupljeni čepovi su uskladišteni u Policijskoj postaji Slatina, a u skorašnjoj akciji biti će predani na preradu u korist „Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske“.



Ova akcija policije osim što ima humani karakter u skladu je sa nacionalnim preventivnim projektom Ministarstva unutarnjih poslova „Zdrav za 5“ koji u svojoj II. komponenti ukazuje na ekološku osviještenost građana i zaštitu okoliša.

Stranica