Upozorenje građanima

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/MUP.jpg

Upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na kazne o blokadi računala te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela


Tijekom prošlog vikenda, policijski službenici Policijske postaje Virovitica postupili su po dojavi osobe sa područja grada Virovitica, koja je prijavila da joj se na računalu na ekranu pojavila poruka da joj je računalo blokirano i da mora platiti kaznu paysafecard bonom u iznosu od 500,00 kuna. Nakon što je isto učinila, na ekranu se pojavila poruka da mora uplatiti još 1200,00 kuna kako bi joj se odblokiralo računalo, te je shvatila da je prevarena.
 
 
Upozorenje građanima

Upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na kazne o blokadi računala te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.
Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 ili u najbližu Policijsku postaju.
 


Stranica