U Tehničkoj školi u Virovitici održano predavanja na temu "Trgovanje ljudima"

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Tehnička škola 1.2021..jpg
  • Slika

Sukladno provođenju preventivnih aktivnosti, dana 22.ožujka u prostorijama Tehničke škole u Virovitici, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić, održala je predavanje na temu „Trgovanje ljudima“, učenicima 5. razreda smjera medicine, njih ukupno 24 učenika

Sukladno provođenju preventivnih aktivnosti, dana 22.ožujka u prostorijama Tehničke škole u Virovitici, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić, održala je predavanje na temu „Trgovanje ljudima“, učenicima 5. razreda smjera medicine, njih ukupno 24 učenika.  

Prilikom predavanja učenici su mogli vidjeti kratki film o trgovanju ljudima, snimljen po istinitom događaju, a isto tako od predavača su mogli čuti kako danas pojedinci i razne kriminalne organizacije trgovanjem ljudima zarađuju velike svote nelegalnog novca, te grubo krše temeljna ljudska prava svake pojedine žrtve. Osobama koje su žrtve trgovanja, ograničava se mogućnost kretanja, kao i onemogućava komunikacija s okolinom, te ih se u takvim okolnostima na različite načine iskorištava. Kao mete i žrtve trgovanja ljudima, u najvećem broju slučajeva, pojavljuju se žene, djeca, a sve češće i muškarci. Trgovina ljudima je globalni problem i prisutan je u cijelom svijetu.

Učenici završnih razreda su najranjivije skupine u trgovanju ljudima koje će nakon završene škole izići na tržište rada, pa je zato prevencija upravo usmjerena prema toj kategoriji ljudi, kako bi bili što više educirani u ovoj problematici.
 

Stranica