Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

U petak u 22,35 sati je policijski „presretač“ u Suhopolju utvrdio brzinu od 176 km/h, nakon čega se vozač nije zaustavljao na pokušaje zaustavljanja koje su policijski službenici davali svjetlosno – zvučnim signalima

Utvrđeni prekršaji
U petak u 22,35 sati je policijski „presretač“ u Suhopolju utvrdio brzinu od 176 km/h, nakon čega se vozač nije zaustavljao na pokušaje zaustavljanja koje su policijski službenici davali svjetlosno – zvučnim signalima, prošao bez zaustavljanja kroz crveno svjetlo na pješačkom semaforu. Vozilo je zaustavljeno u Virovitici i tom prilikom je utvrđeno da je navedene prekršaje počinio mladi vozač osobnog automobila starosti 20 godina, a izvršenim alkotestiranjem je kod mladoga vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1.05 g/kg. Protiv mladoga vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenja ovih prekršaja, a obzirom da je počinjenjem ovih prekršaja ukupan zbroj propisanih negativnih prekršajnih bodova veći od 9, nakon pravomoćnosti postupka ovom mladom vozaču će uslijediti i poništenje vozačke dozvole.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.95 g/kg je utvrđena kod vozača traktora koji je upravljao vozilom u Kladarama u subotu u 21.20 sati.
Ukupno je protekli tjedan utvrđeno i sankcionirano 285 prekršaja, od kojih 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 60 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 66 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, i dr.
I tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje četiri prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 111 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 
Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na području Virovitičko – podravske županije protekao mirno jer se dogodilo 12 prometnih nesreća od kojih 11 s materijalnom štetom i jedna u kojoj je putnik u autobusu lako ozlijeđen.
Utjecaj alkohola nije utvrđen kod niti jednog počinitelja prometnih nesreća.

Stranica