U Slatini održan Dan otvorenih vrata za srednjoškolce

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1sl.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas, 23. svibnja u Slatini za učenike Industrijsko obrtničke srednje škole  Policijska postaja Slatina organizirala je Dan otvorenih vrata u sklopu provođenja kampanje „Postani policajac/policajka“

Načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić i policijski službenici u suradnji s voditeljem Odjela osiguranja Kaznionice Požega Tomicom Margeta i pravosudnim policajcima srednjoškolcima i svim zainteresiranima prezentirali su svoju opremu i svoj rad.

Interventni policajaci pokazali su srednjoškolcima kako pravilno koristiti policijsku opremu, osobito rukovanje tonfom, potaknuli su mlade da se zadrže nešto duže na info punktu interventne policije te da i sami isprobaju opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Uz izloženu opremu, kriminalističkih tehničara, protueksplozijske službe bila su izložena i vozila od marice do motora. Policijska inspektorica Stela – specijalizirani pas za pronalazak droge, uz svog vodiča pokazala je što zna i može.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Ministarstvo pravosuđa također je raspisalo i natječaj za pravosudnog policajca, čije školovanje se također provodi u srednjoj Policijskoj školi „Josip Jović“.

U programima školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknadu za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Za više informacija, zapratite društvene mreže Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'':

Facebook
Instagram
TikTok

Stranica