Poginuli i teško ozlijeđeni vozači osobnih automobila

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Četiri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 17 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 5 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila smrtno stradao, jedan vozač osobnog automobila je teško ozlijeđen, a 8 vozača ili putnika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni, od kojih dvoje djece.
Četiri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
 
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 253 prekršaja i to 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 74 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 5,10 sati u Čađavičkom Lugu, i to brzina kretanja osobnog automobila reg oznaka Rumunjske od 108 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,64 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 23,17 sati u Slatini.
Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićena 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, i to 38-godišnji vozač osobnog automobila koji je sa utvrđenom koncentracijom od 2,08 g/kg zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 12,20 sati u Pitomači i 25-godišnji vozač osobnog automobila kod kojega je u nedjelju u 22,35 sati u Špišić Bukovici utvrđena koncentracija od 1,55 g/kg.
 

Stranica