U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 82 –godišnji vozač osobnog automobila

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

U Čačincima, 29. veljače, oko 9 sati u prometnoj nesreći osobnog i teretnog automobila teško ozlijeđen 82-godišnji vozač  

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 4 sa ozlijeđenima i 4 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen i po jedan vozač i putnik u osobnom automobilu i vozač motocikla su lako ozlijeđeni.

Prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila teško ozlijeđen se dogodila u četvrtak oko 9 sati u Čačincima. Do prometne nesreće je došlo kada 82-godišnji vozač osobnog automobila nije stao na znak „STOP“, nego je na križanju sa cestom sa prednošću prolaska skrenuo u lijevo i pri tome oduzeo prednost prolaska teretnom vozilu sa poluprikolicom kojim je upravljao 39-godišnjak. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila u stražnji kotač teretnog vozila i prednji kotač poluprikolice, od čega je došlo do zanošenja i rotiranja osobnog automobila, te slijetanja u odvodni kanal pokraj kolnika. Vozač osobnog automobila je zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda prevezen na liječenje u bolnicu u Našicama.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 443 prekršaja, od kojih 24 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 218 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 126 km/h je za osobni automobil utvrđena u ponedjeljak u 22,20 sati u Ulici Matije Gupca u Virovitici, na dionici ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 50 km/h.

Protekli tjedan je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 g/kg utvrđena u nedjelju u 23,20 sati u Suhopolju kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićen.

Stranica