Međuresorna suradnja o sprječavanju nasilja

  • Slika /PU_VP/2023/1 međres.jpg
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Policijske postaje Virovitica održan radni sastanak „Tima za međuresornu suradnju i koordinaciju u sprječavanju nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini“

FOTO: PU virovitičko-podravska

Dana 29. veljače, u organizaciji Policijske postaje Virovitica, a sukladno Sporazumu o međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini potpisan između ministara nadležnih za poslove unutarnjih poslova, demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, pravosuđa, zdravstva, znanosti i obrazovanja te hrvatskih branitelja, održan je radni sastanak u Gornjem Bazju u prostorijama Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića. Na radnom sastanku, povodom obilježavanja Dana ružičastih majica uz predstavnike Policijske uprave virovitičko-podravske sudjelovali su predstavnici osnovnoškolskih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova te predstavnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad.
 
Sudionici radnog sastanka su izmijenili iskustva o temama iz svojih stručnih područja i resora, koje su se odnosile na: zlostavljanje i zanemarivanje djece i ulogu škole u njihovoj zaštiti, na participaciju djece, ulogu stručne službe škole u zaštiti mentalnog zdravlja djece, na jačanje psihološke otpornosti učenika, međuresornu suradnju u zaštiti prava djece s problemima u ponašanju, aspekte suradnje u prevenciji i obavljanju policijskih poslova te na pretpostavke za unapređivanje međuresorne suradnje u djelovanju sustava socijalne skrbi.

Policijska službenica za prevenciju Policijske uprave virovitičko-podravske upoznala je sudionike o kampanjama Ministarstva unutarnjih poslova „Web heroj“ i „Postani policajac/policajka“. Sudionicima su prezentirane prednosti upisa i pohađanja obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, te im je odgovoreno na niz pitanja uz način upisa i školovanja na Policijskoj akademiji.
Kampanja „Web heroj“ se provodi pod sloganom ''Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba'', a provodi se kako bi se što veći broj građana upoznao s pojavnim oblicima kibernetičkog kriminaliteta, opasnostima te mjerama za prevenciju i zaštitu.
 

Stranica