U prometnim nesrećama nastradala 2 pješaka

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 417 prekršaja i to 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja

Prometne nesreće protekli tjedan
 
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 17 prometnih nesreća od kojih 3 s ozlijeđenima i 14 s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama je jedna pješakinja teško ozlijeđena i desetogodišnji pješak je lako ozlijeđen, a osim 2 nastradala pješaka još je lako ozlijeđen vozač osobnog automobila.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan se dogodila u Slatini u četvrtak u 15,25 sati, a uzrokovala ju je 25-godišnja vozačica osobnog automobila nepropisnom vožnjom unatrag. U toj prometnoj nesreći je teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja koja je cestu prelazila pomoću hodalice za nemoćne osobe na mjestu 20-ak metara udaljenom od obilježenog pješačkog prijelaza.
Desetogodišnje dijete pješak je lako ozlijeđeno u naletu na pješaka u petak u 13,45 sati na obilježenom pješačkom prijelazu u Novoj Bukovici. Ovu prometnu nesreću je uzrokovao 43-godišnji vozač osobnog automobila koji nije poštivao prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.
 
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 417 prekršaja i to 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 82 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 70 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak u 15,30 sati u Slatini, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, a brzinom od 108 km/h je upravljao vozač osobnog automobila. Počinitelj ovog prekršaja će biti sankcioniran novčanom kaznom od 1320 eura, zaštitnom mjerom od najmanje 3 mjeseca i biti će mu upisano 6 negativnih bodova.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,68 g/kg je utvrđena kod vozačice bicikla starosti 43 godine koja je zatečena kako upravlja vozilom u srijedu u 13,20 sati u Pitomači.

Stranica