Edukacija djece o sigurnijem sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1djpr 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Edukacija djece o prometnim pravilima i propisanom načinu sudjelovanja u prometu najbolji je način razvoja samozaštite

Preventivne aktivnosti usmjerene na povećanje sigurnosti djece u prometu policijski službenici za prometnu preventivu provode redovno u svim odgojno – obrazovnim ustanovama s područja županije, a zbog velikog povećanja problematike stradavanje djece pješaka u prometnim nesrećama početkom ove godine od strane policije je inicirano dodatno intenziviranje provedbe svih vrsta preventivnih aktivnosti sa polaznicima vrtića i učenicima osnovnih škola, kao i njihovim roditeljima.

Nakon održanih preventivno – edukativnih aktivnosti sa učenicima Katoličke osnovne škole u Virovitici i roditeljima Dječjeg vrtića Čarobna šuma u Špišić Bukovici, u četvrtak, 23. ožujka 2023. godine su na igralištu Osnovne škole J. Kozarca Slatine provedene preventivne aktivnosti sa učenicima 2. razreda usmjerene na njihovu edukaciju za samostalno sudjelovanje u prometu u svojstvu pješaka.
Edukaciju je održao policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Slatina Kristijan Dlab u suradnji s voditeljem Autoškole Champion Slatina Sašom Lazićem, a naglasak edukacije je bio na sudjelovanju u prometu djece pješaka i upućivanju u osnovna znanja, kao što su kretanje uz rub ceste, kretanje nogostupom i prelazak ceste na mjestu gdje ima i gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, ali i praktičnom prikazu opasnosti u prometu u zoni škole i kretanja oko zaustavljenog školskog autobusa ili parkiranih osobnih automobila.
Sa ovakvim i sličnim edukacijama će se nastaviti, jer je edukacija djece o prometnim pravilima i propisanom načinu sudjelovanja u prometu najbolji način razvoja samozaštite i povećanja razine  prometne kulture od najranije dobi.

Stranica