U pretrazi pronađeno oružje

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/DSC_0001.JPG

Provedena je pretraga doma i drugih prostorija, zatim i osobnih automobila koje koristi 43 – godišnjak u Slatini, zbog postojanja osnove sumnje u nelegalno posjedovanje oružja

Proteklog tjedna tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske postaje Slatina u suradnji sa policijskim službenicima Interventne jedinice policije virovitičko-podravske županije, temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, provedena je pretraga doma i drugih prostorija, zatim i osobnih automobila koje koristi 43 – godišnjak u Slatini, zbog postojanja osnove sumnje u nelegalno posjedovanje oružja.
Provedenom pretragom u jednom od osobnih automobila, pronađena je cijev puškomitraljeza, 14 komada pištoljskog streljiva  call. 357, 45 komada streljiva call. 22 LR, pištolj marke „Browning patent“ nepoznatog kalibra sa pripadajućim streljivom, 37 komada streljiva call. 38 Special, pištolj ručne izrade s optikom i baterijskom lampom, metalnim kundakom i prigušivač.
Slijedi podnošenje kaznene prijave ODO Virovitica i optužni prijedlog Općinskom sudu Virovitica protiv 43-godišnjaka.
 
 
Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:
Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti.
 
 Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.  
 

Stranica